В Ісландії зазнав аварії літак Sukhoi Superjet 100

21 Липня 2013, 16:27

"Я можу повідомити вам, що з літаком сталося надзвичайниа подія при посадці сьогодні вранці. Загиблих немає", – сказав він. Інші подробиці поки не відомі.

Літак злетів в 4.03 за місцевим часом (8.03 мск) у рамках тренувального польоту. Приблизно через годину він спробував здійснити посадку, але перелетів злітно-посадкову смугу.

Ісландські ЗМІ повідомляють, що за попередніми даними, літак приземлявся без висунутих шасі. В результаті жорсткої посадки у літака виявився пошкодженим один з двигунів.

На борту Sukhoi Superjet 100 перебував тільки екіпаж у складі п'яти осіб, всі вони отримали незначні удари, повідомляється на сайті міжнародної Організації з безпеки польотів. 

Нагадаємо, 9 травня минулого року біля гори Салака на Західній Яві (Індонезія) розбився російський літак Sukhoi Superjet 100-95, який виконував перший демонстраційний тур країнами Азії. Загинули всі 45 людей, що були на борту, серед них 8 росіян – членів екіпажу. Причинами падіння, після розслідування, Росія та Індонезія назвали декілька факторів: дії екіпажу, відсутність у них достатніх знань про рельєф місцевості, неуважність, та перенагруженість диспетчерів.

Позначки: