У Кличка назвали “відвертий діалог” Попова маніпуляцією і шахрайством

18 Липня 2013, 16:03

“Про який “відвертий” діалог може йтись, якщо влада демонстративно нехтує правами киян і блокує призначення виборів у столиці? Нинішня Київрада нелегітимна і домовлятися про проведення незаконної сесії УДАР не буде”, – заявили в партії.

На переконання політсили, влада може продемонструвати, що готова почути  громадськість та опозицію тільки шляхом призначення виборів мера Києва та депутатів Київради.

«Усе інше-маніпуляції і шахрайство», – вважають в  УДАРі.

“Олександру Попову, якщо він так печеться про життя столиці, слід докласти зусиль до того, щоб у Києві нарешті відбулися  вибори. І він, як ставленик партії влади, мав би переконати своє керівництво припинити порушувати Конституцію і змиритися з тим, що владу в столиці мають вибирати кияни, а не призначати Партія регіонів”, – заявили в партії.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов направив лідерам опозиційних фракцій Ради листа із закликом провести  22 липня  переговори щодо розблокування роботи Київради.

«Закликаю вас до відкритого й відвертого діалогу щодо проведення засідання сесії Київради, до порядку денного якого пропонується внести виключно нагальні соціально-важливі питання життєдіяльності міста»,- йдеться у листі.

Народні депутати від «Батьківщини», обрані за мажоритарними округами у місті Києві, заявили,  що планують зустрітись з головою КМДА Олександром Поповим, щоб обговорити з ним ситуацію у столиці 19 липня.

11 липня опозиціонери зірвали сесію Київради, оскільки вважають її не легітимною. Секретар Галина Герега змушена була закрити сесію, але заявила, що не виключає проведення позачергової сесії.

Згодом Герега звернулась до ГУ МВС України у Києві із заявою, в якій вимагала розпочати досудове розслідування щодо вчинення хуліганських дій та зриву пленарного засідання Київради 11 липня. Відповідне звернення було також направлене до прокуратури Києва.