У Львові помічників депутата від УДАРу затримали на хабарі у €20 тис.

18 Липня 2013, 14:02

За інформацією видання, затриманий Калинів є працівником Львівської ОДТРК. Втім, керівник ЛОДТРК Микола Шевчук не прокоментував інформацію про затримання працівника компанії.

Журналіста затримали як посередника при передаванні хабара.

Народний депутат від УДАРу Ярослав Гінка підтвердив, що обидва затримані є його помічниками. Однак вважає їх затримання провокацією проти себе.

“Те, що відбулося, – цілеспрямована провокація правоохоронних органів з метою дискредитації мене та політичної сили, яку я представляю",- заявив Гінка, повідомили в УДАРі.

Він вказав, що дізнався про затримання помічників із ЗМІ, вказавши, що вони "працюють у абсолютно різних сферах  і не можуть бути причетними до будь-яких сумнівних маніпуляцій".

"Мене неодноразово попереджали про застосування провокацій проти  мене. На жаль, організатори цієї примітивної схеми, маючи за намір вдарити по мені, вчинили це по людях, які допомагають мені на добровільних засадах», – сказав він.

У свою чергу Львівське  управління СБУ повідомило, що викрито викрили протиправну діяльність одного з керівників Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області, який вимагав €20 тис. неправомірної вигоди від представника однієї з будівельних компаній Львівщини за незастосування стосовно фірми штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері містобудування.

«Гроші повинен був отримати посередник, у ролі якого виступав місцевий мешканець, його знайомий. 11 липня  у рамках кримінального провадження у Львові правоохоронці затримали посередника  під час одержання  хабара в розмірі 170 тис. гривень та $2 500. Одразу після цього було затримано і посадовця інспекції»,  – повідомили в СБУ

Розпочато  кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 ККУ – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди.