Антифашисти вважають, що їхнього соратника використали для інциденту з Коморовським

16 Липня 2013, 15:50

За його словами, організація шокована подіями, оскільки ніколи не працювала проти чогось, а завжди «за». Рогов здивований тим, що вже через годину після інциденту йому зателефонував журналіст одного з центральних каналів і сказав про те, що Іван Ш. є членом його організації, хоча міліція почала цікавитися цим питанням лише наступного дня.

Рогов наголосив, що в організації досі не можуть зрозуміти мотивів вчинку Івана і до цих пір не можуть зв'язатися з ним.

Рогов допустив, що може бути два варіанти – або Іван досі в міліції, або йому соромно дивитися в очі своїм товаришам по організації. Також він зазначив, що здивування у нього викликало й те, як Іван міг знати про те, який маршрут буде у Коморовського, як він пройшов через державну охорону.

«Ми вважаємо, що хлопця хтось використовував, використовував втемну, але не розуміємо хто», – додав він.

Водночас, Рогов вибачився перед Коморовським, оскільки, в організації до польського президенту ставляться з повагою.

Рогов наголосив, що пропонують Коморовському компенсацію за зіпсований костюм, і хочуть запросити його на молодіжний фестиваль, присвячений здоровому способу життя, який організовує «Слов'янська гвардія».

У свою чергу, член Головної ради МГО «Слов'янська гвардія» Костянтин Лисенко розповів, що в це відрядження в міста Західної України – організовувати спортивний захід їхньою організацією – мав їхати він, але через певні обставин не зміг поїхати, тож Іван погодився його замінити . За словами Лисенка, вони весь час спілкувалися телефоном з Іваном. Остання телефонна розмова з Іваном відбувався за кілька годин до інциденту, коли той збирався йти на зустріч з волинянами, які мали брати участь у спортивному заході «Слов'янської гвардії». Після цього його телефон вже був вимкнений, і більше Іван на зв'язок не виходив.

Як повідомлялось, 14 липня у Луцьку під час вшановування пам'яті жертв Волинської трагедії 21-річний житель міста Запоріжжя розбив яйце об плече президента Польщі Броніслава Коморовського.

Коморовський переодягнув піджак та відмовився коментувати інцидент.

Інцидент стався після богослужіння у костелі святих Петра й Павла. Коли президент Польщі підійшов поспілкуватися з вірянами, котрі чекали на площі

Згодом міліція затримала молодика за підозрою в хуліганстві, але вже до кінця дня покинув відділення міліції.

Зясувалося, що хуліган, який «атакував» Коморовського під виглядом націоналіста, насправді – учасник антифашистської організації «Слов'янська гвардія».

МВС Польщі вважає, що крім недотримання охороною Коморовського певних процедур під час візиту до Луцька, українські правоохоронці теж не спрацювали на належному рівні.