У сім’ї Черновецького вкрали 39 млн грн

16 Липня 2013, 09:54

«Посадові особи Правекс-банку, за допомогою системи банківського переказу незаконно вивели майже 39 млн грн, які належали установі, що призвело до збитку в особливо великих розмірах», – сказано в повідомленні, пише «КоммерсантЪ-Украина».

За фактом виявленого кримінального правопорушення прокуратурою Києва 15 квітня було розпочато досудове розслідування. До Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено правопорушення за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах або організованою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем». Невстановленому колу осіб загрожує тюремне ув'язнення терміном від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

У Правекс-банку заявили, що цей злочин було скоєно ще до продажу установи сім'єю колишнього мера Києва Леоніда Черновецького італійській групі Intesa Sanpaolo 2008 року.

«Перевірка виявила недоробки у системі банку, які були виправлені новим керівництвом. Аудит також виявив факти серйозного електронного шахрайства з боку колишніх співробітників банку, а після проведеного внутрішнього детального розслідування були визначені імена працівників, підозрюваних у шахрайстві. Ці співробітники більше не працюють в банку, всі системи і паролі в самому банку були повністю змінені», – повідомили в прес-службі установи.

Для банку втрата у 39 млн грн не є катастрофічною. У I кварталі він зайняв друге місце за прибутком, заробивши 598 млн грн. Цю суму установі вдалося отримати завдяки розформуванню 648 млн грн резервів під проблемні кредити.