Прем’єр Іспанії заявив, що не збирається у відставку

16 Липня 2013, 00:52

Заклики про відставку пролунали після того, як газета опублікувала смс-повідомлення, які він начебто відправляв Луїсу Барсенасу, екс-скарбнику Народної партії, до якої належить глава уряду. 

Звинувачений у фінансових махінаціях Барсенас, виступаючи в суді, повторив звинувачення на адресу прем'єр-міністра в тому, що в 2008-2010 році він отримував гроші з "фонду для хабарів".

Маріано Рахой заперечує, що порушував закон, але не заперечує, що відправляв смс-повідомлення Луїсу Барсенасу. Вони, за словами іспанського прем'єра, свідчать про його відданість демократії.

Нагадаємо, лідер опозиційної Соціалістичної партії Іспанії закликав Рахоя негайно піти у відставку.

Газетні публікації з обвинувачення на адресу Рахоя та інших високопосадовців у тому, що вони отримували незаконні виплати, спричинили величезний резонанс в країні, яка потерпає від рецесії та рекордного безробіття.

Іспанська преса пише, що   Барсенас керував "фондом для хабарів", куди надходили внески будівельних магнатів, а звідти ці гроші готівкою розподілялися між партійними лідерами.

Луїса Барсенасу також звинувачують у приховуванні 48 млн євро на рахунках у швейцарському банку.

Крім того, його із дружиною звинувачують у підробці податкових документів у 2002-2006 рр. Подружжя відкидає звинувачення.

Позначки: