У Миколаєві міліція і СБУ “відновлюють” порядок: проводять обшуки і нападають на журналістів

11 Липня 2013, 20:20

Журналістка podrobnosti.mk.ua Наталія Барбарош розповіла, що удень офісну будівлю на проспекті Леніна, в якій  розташована редакція, заблокували озброєні працівники спецпідрозділу міліції.  Коли кореспондент вийшла в хол подивитися, що відбувається, на неї напав міліціонер.

"Цей здоровань розбив мій телефон, вихопив його і шпурнув на сходи", – повідомила Барбарош, вказавши, що в неї відбирали фотоапарат, який висів на шиї, викручували руку, а ремінець від фотокамери її душив.

Вона додала, що це відбувалося на очах у міліціонерів і працівників з інших офісів. Міліція протримала журналістку понад 2 години в холі будівлі без засобів зв'язку, не пояснюючи в чому справа.

Як повідомляють очевидці, приблизно з 13-ї години до будівлі не можна було зайти з вулиці, а у співробітників офісів і фірм, що розташовані в будівлі, відібрали телефони і утримували їх усередині будівлі.

У   МВС Миколаївської області повідомили, що обшук адміністративної будівлі здійснювали "в рамках кримінального провадження з розслідування скоєння вбивства.

Як пишуть Новости-N, обшук може бути пов'заний з розслідуванням убивства миколаївського бізнесмена Антона Зубатіна, або через команду з Києва "навести лад у неспокійній області"

Окрім того, місцеві видання повідомляють, що співробітники Миколаївського УБОЗ провели обшук в піцерії на вулиці Фалеєвській.

В той же час  співробітники СБУ затримали на вулиці Севастопольської автомобіль «Ніссан». Трьох людей, що знаходилися в салоні, поклали на асфальт та одягнули на них наручники.  

Також на перетині вулиць Потьомкінської та Садової  lекілька людей в цивільному одязі і масках  затримали автомобіль Daewoo, на водія одягнули наручники.

Джерела ЗМІ у правоохоронних органах стверджують, що затримання проведено в рамках однієї кримінальної справи, за якою проводилися попередні  обшуки.

Новости-N також повідомляють, що працівники УБОЗ також напали на їх журналіста.

Як відомо, у Врадіївці Миколаївської області  сталось резонансне побиття та зґвалтування 29-річної жінки.

Президент Віктор Янукович вимагає прийняти кадрові рішення за наслідками подій у Миколаївській області і показово покарати винних у «врадіївському злочині».

У той же час міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що МВС потребує модернізації, зокрема у частині вдосконалення відбору кадрів

Читайте також: Справа "врадіївських гвалтівників": четверо заарештованих, один відсторонений від посади та двоє звільнених