Найпрацьовитіший у Раді комітет очолює опозиціонерка, найледачіший – регіонал

12 Липня 2013, 10:04

Як відомо, Комітет з питань інформатизації та інформаційної технології очолює регіонал Валерій Омельченко. Комітет з питань науки і освіти – депутат "Батьківщини" Лілія Гриневич.

Крім цього, Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму (голова депутат УДАРу Артур Палатний) провів 17 засідань.

15 разів збиралися наступні комітети: з питань бюджету (регіонал Євгеній Гєллєр); екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (депутат "Свободи" Ірина Сех) та у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів (депутат "Батьківщини" Валерій Сушкевич).

14 разів за всю сесію проводив засідання Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин (депутат від УДАРу Валерій Пацкан).

Згідно з порядком пленарних засідань, по 13 засідань провів Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування (депутат ПР Давид Жванія); охорони здоров'я (депутат ПР Тетяна Бахтеєва); свободи слова та інформації (депутат від "Батьківщини" Микола Томенко) і соціальної політики та праці (депутат КПУ Петро Цибенко).

По 12 разів засідали комітети: з питань аграрної політики та земельних відносин (депутат ПР Григорій Калетнік); боротьби з організованою злочинністю і корупцією (депутат УДАРу Віктор Чумак); економічної політики (депутат "Батьківщини" Андрій Іванчук); європейської інтеграції (депутат "Батьківщини" Григорій Немиря); підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики (депутат "Батьківщини" Олександра Кужель).

11 разів засідало п’ять комітетів: будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики (депутат КПУ – Спірідон Кілінкаров); з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (депутат "Батьківщини" – Андрій Кожем'якін); національної безпеки і оборони; з питань правової політики (позафракційний Володимир Литвин); промислової та інвестиційної політики (депутат ПР Юрій Воропаєв).

10 разів збиралися наступні комітети: Комітет з питань культури і духовності (керівник – депутат "Батьківщини" В'ячеслав Кириленко); податкової та митної політики (регіонал Віталій Хомутиннік); Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України (регіонал Володимир Макеєнко); фінансів і банківської діяльності (регіонал Олександр Риженков).

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки (голова – депутат "Батьківщини" Микола Мартиненко) провів дев’ять засідань, а Комітет у закордонних справах (депутат ПР Віталій Калюжний) збирався вісім разів.

Шість засідань, як повідомляє сайт ВР, провів Комітет з питань верховенства права та правосуддя (голова – депутат ПР Сергій Ківалов). Комітет з питань транспорту і зв'язку (регіонал – Борис Колесніков) – чотири.

Водночас найбільше засідань комітети Ради провели у червні – 66, найменше у липні – 19.

Нагадаємо, друга сесія Верховної Ради тривала з 5 лютого по 5 липня цього року. Як відомо, ця сесія мала бути закрита 19 липня.

З 8 по 12 липня планувалася робота в комітетах, комісіях і фракціях, з 15 по 19 липня – робота з виборцями. Однак депутати скоротили календарний план.