Прокуратура знайшла кров жертви “врадіївських ґвалтівників” у машині одного з підозрюваних

9 Липня 2013, 20:15

"На підтвердження вчинення злочину підозрюваними у "врадіївській справі" в автомобілі одного з підозрюваних знайдено кров, яка належить мешканці смт Врадіївка Ірині К. Це підтверджено відповідним висновком експертизи", – заявив Єфіменко.

Окрім того, він зауважив, що  "у деяких засобах масової інформації поширювалися доводи про те, що нібито аналізи, які первинно були відібрані у потерпілої, на вимогу керівництва лікарні (головного лікаря) були замінені на інші".

"Прокуратура Миколаївської області офіційно заявляє, що ті аналізи, які були первинно відібрані, належать потерпілій, і це також підтверджено висновком експертної установи. Таким чином, прокуратура спростовує доводи, які були оприлюднені в засобах масової інформації, оскільки відібрані зразки дійсно належали потерпілій", – сказано у заяві.

Нагадаємо, 28 червня міліціонер Дмитро Поліщук (племінник прокурора Заводського району Миколаєва) та таксист Сергій Рябіненко були затримані за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень мешканці Врадіївки Ірині Крашковій. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 діб. Пізніше було затримано і старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака, що є похресником начальника Миколаївського облуправління міліції Валентина Парсенюка. Одразу після трагедії міліція заявляла, що в Дрижака є алібі, втім, пізніше він був переведений у статус підозрюваного. Його заарештували до 15 серпня.

У ніч на 1 липня місцеві мешканці намагалися взяти штурмом місцевий райвідділок міліції. Міліція застосувала сльозогінний газ.

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом заворушень у Врадіївці за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, здійснене групою осіб) та за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Мітинги місцевих мешканців біля райвідділу міліції продовжувалися ще 2 та 4 липня.

Також 4 липня у Києві близько сотні активістів прийшли під будівлю Міністерства внутрішніх справ з вимогою припинити зловживання в рядах міліції.