МЗС запевняє, що на курортах Єгипту все спокійно

9 Липня 2013, 13:46

"Ситуація в курортних місцях Єгипту на узбережжі Червоного моря спокійна. Водночас, 7 липня в Шарм-Ель-Шейху і Хургаді пройшли мирні демонстрації", – відзначив Зварич.

Він додав, що посольство України в Єгипті підтверджує, що ці демонстрації мали мирний характер і не несли загрози відпочиваючим там туристам.

"За інформацією місцевих туроператорів і громадян України, які там перебувають, ці демонстрації жодним чином не позначилися на іноземцях і не вплинули на відпочинок туристів у цих провінціях", – сказав дипломат.

За його словами, єгипетська поліція посилила охорону правопорядку в курортних містах. "Звернень громадян України, які перебувають у Єгипті, з приводу потрапляння у надзвичайні ситуації станом на сьогоднішній день в дипустанови не надходили", – сказав Зварич.

У МЗС вкотре нагадують українцям рекомендацію відпочивати на території готелів і не відвідувати великі єгипетські міста.

Нагадаємо, у Єгипті після масових мітингів проти президента Мурсі та "Братів-мусульман", яких звинуватили у просуванні ісламістських планів та неспроможності впоратися з економічними проблемами країни, стався переворот.

Читайте також: Другий етап революції: Єгипет зробив розворот від ісламізму до демократії

Армія заявила, що Мурсі, перший вільно обраний лідер країни, "не зміг виконати вимоги народу". Його відсторонили від посади та арештували.

4 липня голова Конституційного суду Єгипту Адлі Мансур, який був поставлений військовими на чолі держави замість Мурсі, склав присягу.