Колесніков збирається продати “Конті”

9 Липня 2013, 10:01

За інформацією видання, пошук стратегічного інвестора для цього виробника кондитерських виробів триває вже близько півроку.

Тиждень тому про плани Колеснікова продати "Конті" також повідомив авторитетний діловий ресурс Mergermarket".

За даними джерел, перший раунд формування пропозицій потенційних покупців відбудеться у вересні. Консультантом "Конті" виступає британський інвестбанк Barclays.

Колесніков не спростував факт передпродажної підготовки, проте відмовився коментувати мотиви такого рішення, переадресувавши всі питання у наглядову раду "Конті".

Mergermarket припустив, що намір Колеснікова продати кондитерський актив обумовлений його бажанням зосередитися на розвитку компанії "АПК-Інвест".

Mergermarket з посиланням на джерело на інвестбанківському ринку вказало суму в $1 млрд, які власники "Конті" планують виручити від продажу.

Для глобальних гравців, які шукають об'єкт для поглинання на українському ринку, альтернативи "Конті" (друга за обсягом виробництва кондитерських виробів в Україні і четверта – в Росії), у цілому немає.

Серед можливих покупців "Конті" називають Hershey, Mars, Mondelez, Nestle, Ulker, а також деякі російські компанії.

У Nestle відмовилися коментувати передбачуваний інтерес до "Конті" і в цілому – можливість розширення шляхом поглинання конкурентів.