Фото дня. 11 червня. Масштабна повінь у Китаї, відкриття найвищого у світі житлового будинку у Дубаї та інше

11 Червня 2013, 19:02
  1. У ніч на вівторок на одну з ділянок нульового поверху нової будівлі парламенту Грузії в Кутаїсі впала частина даху. Обвал стався через пошкодження пожежної труби.
  2. Пасажирський літак Xian MA60 індонезійських авіаліній зробив вимушену посадку в аеропорту Ель Тарі на сході країни. Кілька людей постраждали, але жертв вдалося уникнути.
  3. У Шрінагаре (Індія) держслужбовці влаштували акцію протесту, вимагаючи підвищення зарплат та регулювання трудових договорів. Поліція затримала десятки маніфестантів і застосувала водяні брандспойти.
  4. Сирійська армія почала операцію з повернення контролю над містом Алеппо. У місті йдуть запеклі бої. Таким чином, військовий фронт знову перемістився на північ країни.
  5. У Туреччині тривають антиурядові заворушення. На цьому тижні прем'єр-міністр країни Тайіп Ердоган зустрінеться з групою протестуючих, які захопили центральну площу Стамбула Таксим.
  6. У Мадриді пройшла акція протесту проти безробіття в країні. Безробітні розбили намети прямо посеред міського парку, вимагаючи поліпшення трудової ситуації в Іспанії.
  7. У південних і східних регіонах Китаю проливні дощі призвели до масштабних повеней. Підтопленими виявилися близько 2,5 тисяч будинків. Загинули 15 людей.
  8. У Дубаї відкрили Infinity Tower – найвищий у світі житловий будинок у формі спіралі. Стіни вежі роблять оберт на 90 градусів навколо вертикальної вісі. Майже всі приміщення в будинку – це квартири, зокрема, пентхауси з басейнами.