Захарченко визнав, що МВС потрібно вдосконалити систему підбору кадрів

7 Липня 2013, 18:24

"Ми повинні навести порядок в кадровій та службової діяльності. Насамперед міністрерство потребує модернізації, яка серед іншого передбачає удосконалення підбору кадрів, належне матеріальне забезпечення та посилення персональної відповідальності", – заявив Захарченко під час брифінгу.

Міністр запевнив, що відомство ніколи не захищатиме співробітників, які вчинили злочини. Крім того, Захарченко запевнив, що МВС буде надавати всебічне сприяння розслідуванню, яке здійснюють органи прокуратури.

При цьому він попросив не забувати, що "в міліції працюють тисячі чесних співробітників, які не повинні відповідати за злочини, скоєні кількома негідниками". 

Як повідомлялося, фракції «Батьківщина», УДАР та «Свобода» вимагали відправити міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у відставку і заслухати у Раді звіт генерального прокурора Віктора Пшонки у зв'язку зі зґвалтуванням міліціонерами жінки у Врадіївці.

2 липня депутати опозиційних фракцій під час заслуховування у ВР звіту Захарченка про ситуацію в Миколаївській області, закликали його подати у відставку.

Нагадаємо, 28 червня міліціонер Дмитро Поліщук (племінник прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука) і ще один чоловік (таксист Сергій Рябіненко) були затримані за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень мешканці Врадіївки Ірині Крашковій.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 діб, і зараз вони перебувають за ґратами.

2 липня третього фігуранта справи, міліціонера Євгена Дрижака, затримали та перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні. 3 липня його заарештували до 15 серпня.