Пшонка запевнив, що репресій щодо жителів Врадіївки не допустять

5 Липня 2013, 23:59

У відомстві повідомили, що міліція продовжує  досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом нападу на Врадіївський райвідділ.

«За словами  генерального прокурора, ані органи прокуратури, ані органи внутрішніх справ не допустять жодних репресій по відношенню до жителів Врадіївського району», – йдеться у повідомленні

Також у повідомленні значиться, що перевірка не підтвердила інформацію про спроби фальсифікувати медичні висновки щодо здоров’я потерпілої. «Оскільки медики лікарні, до якої була доправлена потерпіла, не проводили судово-медичних оглядів і не робили висновків щодо характеру її тілесних ушкоджень», – йдеться у повідомлені.

У ГПУ також нагадали, що прокурора Врадіївського району звільнили із займаної посади за неналежне виконання професійних обов’язків.

 «Крім того, я вважаю, що кадрові підрозділи регіону органів міліції також мають нести певну відповідальність за події, які відбулися», – сказавПшонка.

Нагадаємо, 28 червня міліціонер Дмитро Поліщук (племінник прокурора Заводського району Миколаєва)  та таксист Сергій Рябіненко були затримані за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень мешканці Врадіївки Ірині Крашковій.Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 діб.

Водночас місцеві мешканці вимагали притягнути до відповідальності ще одного підозрюваного у скоєнні злочину, на якого вказала потерпіла – старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. Міліціонер є похресником начальника Миколаївського облуправління міліції Валентина Парсенюка.

У прокуратурі Миколаївської області запевняли, що Дрижак має алібі – у момент скоєння злочину він нібито був на чергуванні в РВВС.

Однак вже 2 липня Дрижака затримали та перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні. 3 липня його заарештували до 15 серпня.

Підозрюваним у зґвалтуванні місцевої мешканки Врадіївки Миколаївської області загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Також Центральний районний суд Миколаєва арештував до 31 серпня заступника начальника Врадіївського райвідділу міліції, затриманого за підозрою у приховуванні злочину щодо Ірини Крашкової.