Заступника начальника Врадіївської міліції затримали за спробу приховати злочин підлеглих

4 Липня 2013, 09:43

«Він підозрюється у незабезпеченні повного та об’єктивного розкриття злочину. Більше того, перебуваючи у дружніх стосунках з підозрюваними, намагався приховати злочин і з цією метою незаконно вимагав від підлеглих, щоб вони дали неправдиві свідчення», – заявила вона, додавши, що кримінальне провадження порушено за ст. 365 ч. 2 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

Як згодом повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в прокуратурі області, йдеться про майора міліції – начальника кримінальної міліції Михайла Кудринського.

ЗМІ пишуть, що "він особисто, застосовуючи заходи фізичного впливу, змушував одного з підозрюваний – таксиста Сергія Рябіненка переписати свідчення та не вказувати про участь у злочині Євгена Дрижака".

На даний момент Кудринський перебуває в СІЗО Миколаєва. Слідчі прокуратури готують матеріали з обрання для затриманого попередньої запобіжного заходу.

Нагадаємо, 28 червня міліціонер Дмитро Поліщук (племінник прокурора Заводського району Миколаєва)  та таксист Сергій Рябіненко були затримані за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень мешканці Врадіївки Ірині Крашковій.Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 діб.

Водночас місцеві мешканці вимагали притягнути до відповідальності ще одного підозрюваного у скоєнні злочину, на якого вказала потерпіла – старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. Міліціонер є похресником начальника Миколаївського облуправління міліції Валентина Парсенюка.

У прокуратурі Миколаївської області запевняли, що Дрижак має алібі – у момент скоєння злочину він нібито був на чергуванні в РВВС. Однак вже 2 липня Дрижака затримали та перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні. 3 липня його заарештували до 15 серпня.

Опозиція, в свою чергу, через події у Врадіївці вимагає відправити міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у відставку,  а також відправити у відставку голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Круглова та звільнити з посади відстороненого начальника Миколаївського обласного управління міліції Валентина Парсенюка.