Львів визнали найкращим європейським містом для туризму

1 Липня 2013, 10:54

Відгуки туристів зібрав незалежний міжнародний сайт Віртуальний турист.

«Мені заздрять колеги. У Львові є індивідуальний шарм. Тут є те, що втратили інші європейські міста», – зізналася німкеня Іріс Гляйхман, яка живе у Львові вже чотири роки і від імені німецького уряду допомагає реставрувати Львів.

Таємним козирем Львова, за словами іноземців, є смаколики та кнайпи. Так, шоколад – це один із символів Львова, а дешеве пиво, смачна їжа та вигадливі ресторатори тягнуть сюди іноземців навіть просто на вихідні.

«У вас часто діти у школі гинуть від кулі? Оце і відповідь на питання: чому я вважаю Україну кращою за Америку», – розповів Майкл із Техасу, який подорожував Європою і зупинився у Львові. Тут одружився і відкрив ресторан мексикансько-техаської їжі.

«У Парижі – небезпечно, в Амстердамі – небезпечно, або якщо з Брюсселем порівнювати, тут – безпечно», – запевнив Крістоф Конвент.

Міська влада у свою чергу пояснює успіх Львова цілим набором принад: їжею, цінами, фестивалями та англомовними вказівниками на кожному кроці. А от чим Львів виграє і в Лондона, і в Риму – так це всюдисущим безкоштовним та якісним вай-фаєм. Такий внесок в свою рекламу виявився найбільш вигідним.

Що стосується негативних моментів, то головним мінусом Львова іноземці назвали транспорт та дороги.

Позначки: