В Україні стихія знеструмила 252 населенних пункти. Шквали продовжаться

29 Червня 2013, 10:01

«В ніч з 28 на 29 червня внаслідок дощу та поривів вітру, через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 252 населених пунктів у шести областях, а саме: Київська – 114 (з них 63 частково), Житомирська – 41, Чернігівська – 32, Вінницька – 29, Черкаська – 24 та Кіровоградська – 12 населенних пунктів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на Житомирщині у двох населених пунктах Андрушівського району (смт Червоне та село Волосів) сталося часткове пошкодження покрівель приватних житлових будинків та дитячого садка. Вітер повалив дерева. Одня людина загинула. Пошкоджено чотири електричні опори та лінії електропередач.

Підрозділами ДСНС, бригадами обленерго та комунальними службами проводяться роботи з ліквідації наслідків негоди. Збитки уточнюються.

Гідрометцентр 29 червня оголосив штормове попередження на території всієї України, Зокрема, очікуються грози, в окремих районах град і шквали 15-20 м/с, на Вінниччині та Житомирщині місцями сильні дощі.

В окремих районах Київської області шквали 15-20 м/с.

Як повідомлялось 28 червня у Києві затопило одну з центральних вулиць – Еспланадну.

Нагадаємо, на початку червня у Києві в через зливу затопило Броварський проспект і прилеглі вулиці в районі станій метро «Чернігівська», «Дарниця», «Лівобережна».