Янукович згадав всіх безвинно загиблих на війні

22 Червня 2013, 11:53

За словами Януковича, «у цей скорботний день ми згадуємо всіх безвинно загиблих, кожного, хто віддав життя за рідну землю в роки Великої Вітчизняної війни».

«Свято зберігаючи пам'ять про подвиг і жертовність переможців, ми передаємо цю традицію нашим спадкоємцям, які повинні знати про минуле та його героїв, цінувати мир як найважливіше людське надбання», – йдеться у зверненні.

«Війна завдала величезних втрат, забравши життя мільйонів наших земляків. Лихо не оминуло жодної родини. Ми й донині не знаємо імен усіх загиблих та місць, де вони знайшли свій останній спочинок», – додав Янукович.

Він зауважив, що «час все більше віддаляє нас від тих страшних подій. Все менше поряд з нами ветеранів».

«Постійна турбота про визволителів України, увага до їх повсякденних життєвих потреб є одним із пріоритетів держави і суспільства», – пояснив Янукович.

Він висловловив подяку усім учасникам війни.

Як повідомлялось, з 1 травня 2013 року інваліди війни II і III групи з числа учасників бойових дій та учасники бойових дій у період Другої світової війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років і більше, отримуватимуть підвищені пенсії у розмірі 2 тисяч 548 гривень.

Нагадаємо, раніше Янукович обіцяв карати чиновників за байдужість до ветеранів.