СЕС назвала причину отруєння 42 дітей у дитсадку Києва

21 Червня 2013, 16:59

"За попередніми результатами роботи комісії СЕС установлено, що основною причиною спалаху (інфекції), імовірно, є вживання дітьми вермішелевої запіканки з курячим м'ясом і яйцями, що не передбачено затвердженим двотижневим перспективним меню", – сказано в повідомленні.

На думку комісії, виникненню й поширенню спалаху сприяли порушення погодженого двотижневого меню, недотримання правил технології приготування страв і санітарно-епідеміологічних, дезінфекційного режимів у закладі, порушення правил особистої гігієни персоналом (кухарем, комірником, медичною сестрою).

Також виникненню спалаху могли сприяти порушення термінів реалізації й умов зберігання вершкового масла, порушення персоналом термінів проходження профілактичних медоглядів і ведення медичної документації.

Крім того, 20 червня фахівці СЕС провели перевірку баз постачальників продукції в дитячий садок, під час якої не виявили порушень вимог санітарного законодавства щодо утримання приміщень, умов і строків зберігання продуктів і транспортування.

Для лабораторного дослідження взято змиви на патогенну мікрофлору із внутрішніх поверхонь спецавтотранспорту.

Нагадаємо, 30 дітей, які відвідують 455-й дитсадок Дніпровського району Києва, госпіталізовані до інфекційної лікарні з ознаками харчового отруєння.

Перша дитина була госпіталізована в ніч на 19 червня.

Прокуратура Дніпровського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння 27 дітей та одного дорослого у столичному дошкільному закладі.