У Києві з підозрою на харчове отруєння госпіталізовано 30 вихованців дитсадка

20 Червня 2013, 13:46

Перша дитина була госпіталізована в ніч на 19 червня. Наразі кількість маленьких киян, які потрапили до лікарні, зросла до 30-ти. Дитсадок загалом відвідують 120 дітей.

Як зазначили, поки не підтверджено, що у малечі отруєння, оскільки симптоми отруєння та вірусного захворюванням схожі між собою. В дитсадку проходить перевірка і для вивчення ситуації створено спеціальну комісію при КМДА.

За інформацією управління освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації,19 червня у вихованців дитячого садочка № 455 погіршилось самопочуття. Усіх дітей відразу обстежили лікарі районної поліклініки. Педіатри рекомендували батькам у разі погіршення самопочуття та виявлення нових симптомів у дітей одразу ж звертатися до лікаря.

«Створена службова комісія з представників Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Департаменту охорони здоров’я та Державної санітарно-епідеміологічної служби м. Києва. Комісія перевіряє факти та встановлює причини погіршення самопочуття дітей. За результатами перевірки будуть вжиті відповідні заходи», – наголосила начальник ГУ освіти і науки КМДА Оксана Добровольська.

Як повідомлялось, нещодавно у Черкассах після відвідин піцерії з харчовим отруєнням госпіталізували 11 людей.

Нагадаємо, у жовтні в Богодухівському районі Харківщини через масове отруєння дітей тимчасово призупинили навчання у 20 школах та 4 дитсадочках.

Читайте також: Винні у масових отруєннях дітей посадовці уникають покарання