У Харкові міліціонери протестують проти “кланів нахабних суддів і прокурорів”

17 Червня 2013, 18:08

Правоохоронці у штатському заявили, що зібрались біля суду, щоб відстояти права своїх колег, яких звинувачують у перевищенні службових повноважень під час затримання судді.

"У нас кожен третій виїзд під час чергування – це хуліганські дії випивших співробітників судів, прокуратури або їхніх дітей. Вони живуть у своєму світі і вважають, що їм усе дозволено. У країні вже виросли цілі клани безвідповідальних нахабних суддів і прокурорів. Зайшовши в одну з таких установ можна побачити на різних дверях одні і ті ж прізвища", – розповів співробітник ДСО Ігор.

Пікетувальники заявляють, що хочуть, щоб, як мінімум, їх колег випустили з-під варти, а максимум – припинили всі провадження проти них, але сумніваються, що це можливо. "Припинити справи проти наших колег це визнати неправоту Невядомского і прокурора, відповідно звільнити їх і почати справи проти них, звичайно, в нашій країні ніхто такого не допустить", – розповів співробітник ДСО Олександр.

17 червня суд повинен був визначитись з запобіжним заходом щодо міліціонерів,  але засідання не відбулося через відсутність прокурора. Засідання суду перенесли на 20 червня.

Як відомо, 13 червня департамент Державної служби охорони при МВС повідомив, що у Харкові заарештовано співробітників Державної служби охорони, які намагалися вночі вгамовували суддю одного з районних судів міста, що дебоширив у кафе. Міліціонерів затримали за ініціативою органів прокуратури, на підставі рішення суду.

Як стверджують в обласній прокуратурі,  затримані працівники Державної служби охорони під час конфлікту у ресторані неправомірно застосували міри фізичного впливу та спецзасоби стосовно судді.