Український генконсул запевнив, що туристам в Туреччині нічого не загрожує

17 Червня 2013, 07:59

«Очевидно, те, що ми бачимо зараз у Туреччині – прорив громадської думки щодо певних проблем, які накопичилися за останні роки. Їх, можливо, було важко помітити раніше, оскільки країна за останні десятиліття дуже стрімко розвивалася – і в економічному, і в демократичному, суспільному плані», – заявив Яременко.

Коментуючи питання про те, що вже кілька тижнів тривають сутички демонстрантів з поліцією, а маніфестантів розганяють водометами та сльозогінним газом, дипломат зазначив: «Це відбувається переважно у вечірній час і триває до ночі, і переважно – на невеликих площах».

«Якщо українці приїжджають у Туреччину відпочивати на морі, у Стамбул – як туристи, чи в інші історичні міста, чи у бізнесових справах – сказати, що їм загрожує щось більше, ніж за звичайних обставин, ми не можемо, підстав для цього у нас немає. Загрози таким відвідувачам Туреччини немає», – підкреслив він.

Водночас генконсул зауважив, що перебування в епіцентрі протестних подій, участь у них може становити небезпеку.

«Особливо там, де проявляють себе радикальні, часто – невстановлені угруповання», – додав він.

Нагадаємо, по всій Туреччині впродовж 20 днів відбуваються антиурядові демонстрації, що почалися в Стамбулі з мітингу на захист парку Гезі. Маніфестації супроводжуються заворушеннями. За останніми даними, жертвами зіткнень вже стали п'ять осіб, кількість постраждалих сягає 5 тис.