Ударівець: Є велика імовірність того, що Рада у вівторок запрацює

14 Червня 2013, 16:50

«Думаю, після того, як ми почуємо голову ВР, про що він говорив з президентом, і буде дана чітка позиція про проведення зустрічі з Януковичем у ВР, після цього ми будемо якимсь чином реагувати на ці дії», – заявив Розенко.

За його словами, розблокування трибуни можливе вже на початку наступного тижня.

«На мій погляд, є велика імовірність того, що ВР у вівторок все-таки запрацює», – додав Розенко.

Водночас у ВО "Свободі" відзначають, що жодного офіційного запрошення на зустріч з Януковичем опозиція досі не отримала.

«Було озвучено, що президент буде зустрічатися з представниками фракцій, тому що зустрічатися із усім парламентом він, очевидно, боїться. З того часу пройшло п’ять днів – певне, щось заважає президентові визначитись, коли все-таки буде зустріч», – сказав народний депутат від фракції ВО «Свобода» Андрій Мохник.

За словами представників опозиційних фракцій, президент зобов’язаний виконати Конституцію України й виголосити у ВР своє послання.

«Тут не питання «хочу чи не хочу» – це його чіткий обов’язок. Він повинен сказати, у якому форматі готовий виступити. Якщо він цього не зробить, то це черговий раз покаже те, що, на жаль, найвище керівництво нашої держави плює на Конституцію, плює на закони України, і бачить лише у своїй діяльності  власні амбіції та інтереси», – вважає Розенко.

Нагадаємо, напередодні голова Верховної Ради Володимир Рибак прогнозував поновлення роботи парламенту у вівторок, 18 червня. До цього, за його словами, планується зустріч президента Віктора Януковича зі спікером та керівниками фракцій парламенту. 

Раніше він заявляв, що Янукович погодився зустрітися з лідерами фракцій цього тижня.

Однак в опозиції 13 червня заявили, що досі не отримали офіційного запрошення на зустріч з Януковичем. Регіонали і комуністи також заявили, що ще не отримували запрошення.

Водночас, експерти-політологи сумніваються у можливій зустрічі президента та лідерів опозиційних фракцій.

Як відомо, від 6 червня опозиціонери блокують Верховну Раду, вимагаючи особистого представлення Віктором Януковичем свого щорічного послання. В опозиції наполягають на зустрічі, оскільки вважають, що глава держави не володіє справжньою інформацією про соціально-економічний стан країни.