У “Свободі” заявляють, що уряд замість “малих” засідань проводитиме “таємні” наради

10 Червня 2013, 17:54

«Відтепер замість засідань відбуватимуться такі собі «робочі наради» з головою уряду. Перша «нарада» відбулася 10 червня 2013 року. За інформацією «Свободи», змінилася лише назва, однак не зміст цих зібрань. Вочевидь, причиною зміни статусу засідань уряду є спроба приховати від суспільства ухвалені рішення та не допустити депутатів-націоналістів до контролю над діями Кабміну», – сказано в повідомленні.

Як стверджують у «Свободі», уряд щопонеділка збирав закриті від ЗМІ засідання, де ухвалював «найбільш одіозні рішення – щодо тендерних закупівель, субвенцій тощо, які могли викликати гостру критику суспільства».

«Щосереди Кабмін проводить такі собі «піар-засідання», де у присутності медіа розповідає про «здобутки» та «пакращєння». Депутати-свободівці відвідували і «малі», і «широкі» засідання уряду. Націоналісти відстояли своє право на присутність під час таких засідань, попри намагання Азарова припинити цю практику», – йдеться у повідомленні.

«Вочевидь, нововведення уряду щодо «нарад» покликане не допустити опозиційних депутатів у якості спостерігачів за роботою Кабміну. Імовірно, задля окозамилювання й статус ухвал цих нових-старих зібрань буде перекваліфіковано на такі собі «робочі рішення»», – припускають у партії.

Водночас, у «Свободі» обіцяють і надалі контролювати роботу уряду.