Експерт: Кличко не надто хоче ділитись “боксерською” популярністю з іншими лідерами опозиції

10 Червня 2013, 16:49

«Кличко уже давно помітив, що більшість провінційних відвідувачів опозиційних мітингів приходять подивитись на нього як на чемпіона з боксу, як на знаменитість, а не як на політика. І більшість простих людей цікавить саме він, а не красномовний Яценюк чи похмурий Тягнибок, який розповідає про тривоги України», – вважає Небоженко.

Як стверджує експерт, зараз політична пасивність у населення дуже висока, тому воно радше ходитиме дивитись на відомого спортсмена, ніж на політиків.

За його словами, якби головний ударівець не пропустив би мітинг у Донецьку, то акція опозиція зібрала б значно більше прихильників.

«У Донецьку зібралося на мітингові дуже мало людей, а за участі Кличка могло б зібратися й 20 тис., тому що там пропагується культ сили, мужності. До речі, лідер УДАРу там спокійно міг би стати губернатором міста, адже він – зрозумілий типаж для східного українця, який сам себе створив», – вважає Небоженко.

На його думку, Кличко не бере участі в усіх мітингах опозиції, бо не надто хоче, «щоб лідери «Батьківщини» чи «Свободи» використовували його популярність».

Ще однією з причин перманентної відсутності Кличка на опозиційних мітингах Небоженко називає суттєву відмінність між трьома опозиційними лідерами.

«Вони всі дуже різні, прийшли з відмінних середовищ, з іншим культурним підґрунтям, тому важко розраховувати на їхню взаємодію.Я думаю, якби геніальний голлівудський режисер знімав би фільм і запросив на головні ролі Яценюка, Тягнибока і Кличка, то їм було б важко  зібратися одночасно на знімальному майданчику», – зазначає Небоженко.

Також, за словами експерта, опозиції важко об’єднати на своєму мітингові свої різні різні електорати.

«Опозиція сама потерпає від цього. У них більше протиріч, ніж колись у Тимошенко й Ющенка, але це поки що не виявилось, бо вони ще не досягли влади, – вважає експерт. – Слава Богу, що вони разом приїжджають і бувають хоча б на деяких заходах. Але, як на мене,  вони й надалі не зможуть координувати своїх дій».

Небоженко також вказав на те, що Кличко досі займається боксом, тоді як інші опозиційні лідери протягом доби – тільки політикою.

 «Для Кличка бокс – це його життя, і він його так просто не кине», – вважає Небоженко. 

Як повідомлялось, Кличко пропустив майже кожну другу акцію "Вставай, Україно!".