У Азарова хочуть обкласти спецподатком мобільні телефони, планшети і ноутбуки

5 Червня 2013, 13:14

Відповідні зміни уряд пропонує внести до постанови від 27 червня 2003 року N992 "Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення творів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах", повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Зміни передбачають введення спеціального збору з імпортерів і виробників техніки, за допомогою якої в домашніх умовах можна здійснити відтворення творів, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах.

Зокрема, пропонується обкласти податком плеєри, музичні центри, магнітофони, жорсткі та оптичні диски, автомагнітоли, відеомагнітофони, DVD-програвачі, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, лазерні диски, карти пам'яті, флеш-карти та касети.

Розмір відрахувань для імпортерів залежатиме від вартості обладнання, для виробників – від відпускної ціни. Загалом розмір збору коливається до 1-1,5% від ціни.

Проект документа розміщено на сайті Державної служби інтелектуальної власності. Він винесений на громадське обговорення, яке триватиме до 22 червня.

Нагадаємо, наприкінці травня Кабмін виступив із ініціативою про підвищення ставок Митного тарифу вдвічі. Зміни мали торкнутися консервів, продуктів харчування та транспортних засобів.