УДАР фіксує порушення на виборах у Ялті

2 Червня 2013, 17:31

Повідомляється, що на дільниці № 49 (смт. Гаспра) голова комісії забороняє спостерігачам та журналістам знаходитись у приміщенні для голосування. "Після реєстрації голова комісії вимагає слідкувати за процесом виключно через вікна у фойє, мотивуючи своє рішення тим, що на цій дільниці завжди був такий порядок роботи у день голосування", – повідомили в УДАРі.

Також представники УДАРу зафіксували на виборчій дільниці № 52 (смт. Кореїз) як невідомий чоловік заважав роботі журналіста. «У момент, коли журналіст вийшла поговорити по мобільному телефону, чоловік пішов за нею і почав розпитувати про те, з ким вона спілкується і яку інформацію передає. Після цього він вилив на журналістку гарячу каву, яку тримав у руках. Члени комісії викликали міліцію, а потерпіла склала заяву. Після приїзду міліції виявилось, що у чоловіка немає з собою жодних документів, що засвідчують особу, однак правоохоронці відпустили правопорушника», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 2 червня  в ряді міст і населених пунктів України проходять позачергові вибори міських голів та проміжні вибори депутатів. Зокрема, обирають мера у Василькові на Київщині, в Береговому на Закарпатті та в Ялті.

УДАР раніше заявив про порушення під час виборів у Василькові.