МОЗ не знайшло провини клініки, яка відмовлялась допомогти пораненому киянину

29 Травня 2013, 15:38

"За результатами зазначеної перевірки комісією встановлено, що лікар-ортопед-травматолог надавав невідкладну медичну допомогу потерпілому із ножовим пораненням відповідно до протоколів та стандартів надання медичної допомоги з медицини невідкладних станів, затверджених наказом МОЗ України від 28 грудня 2002 року", – йдеться у повідомленні.

У міністерстві додали, що оцінка надання невідкладної допомоги медичним працівником поза межами закладу охорони здоров’я належить до компетенції правоохоронних органів.

Також у МОЗ зауважили, що під час перевірки комісія виявила у клініці ряд порушень ліцензійних умов провадження господарської діяльності.

"Відтак, відповідно до протоколу засідання Ліцензійної комісії від 30 квітня 2013 року № 18, затвердженого наказом МОЗ України від 30 квітня 2013 року № 356, ТОВ «Хелсі енд хепі» видано розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики у тримісячний термін", – резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, 24 квітня  заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов повідомив, що у Міністерстві охорони здоров'я створено робочу групу, яка мала розслідувати причини ненадання медичної допомоги людині працівниками приватного закладу охорони здоров’я на вулиці Саксаганського у Києві.

23 квітня у центрі Києва на вулиці Саксаганського було вбито чоловіка. Правоохоронці з'ясували, що постраждалий помер на місці від отриманого ножового поранення в область грудної клітини. За словами очевидців, поранення стало результатом бійки між загиблим чоловіком та двома невстановленими особами.

Як повідомляли ЗМІ, лікарі найближчої лікарні не надали вчасну допомогу, заявивши, що приймають лише за записом.

Лише після погрози викликати на місце журналістів дівчина з ресепшн покликала лікаря, але чоловік вже помер. Швидка також прибула вже після його смерті.