Міністра економіки Литви звільнили з посади за політ на приватному літаку

29 Травня 2013, 13:39

"Прийнято рішення, що міністр економіки допустила помилку. Не можна говорити про певні категоричні звинувачення на її адресу, які прозвучали в суспільстві, просто вона помилилася, не подумавши про політ на приватному літаку", – сказав прем'єр в інтерв'ю Литовському радіо.

"Було прийняте остаточне рішення, що вона працює до понеділка наступного тижня", – уточнив він.

Міністр економіки з двома радниками минулого тижня літала на діловий форум до столиці Казахстану Астани на замовленому підприємством Arvi восьмимісному літаку бізнес-класу.

Ціна польоту в обидва боки становила 8100 (3014 доларів) літів або 2700 (1 тисяча доларів) літів за одну людину. За даними фахівців цивільної авіації, чартерний політ літаком бізнес-класу в Астану і назад може коштувати приблизно 100 тисяч літів  (37,2 тисячі доларів), політ однієї людини може коштувати приблизно 13 тисяч літів (4,8 тисяч доларів).

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вирішив відмовитися від ліжка на борту літака під час нетривалих закордонних поїздок після того, як вартість такої послуги стала відома громадськості.

Як відомо, президентові Віктору Януковичу орендують два вертольоти Agusta і один літак Falcon за 8 млн.

Позначки: