Цього року Києву прогнозують більше 1,6 млн туристів

27 Травня 2013, 17:55

За оцінками дослідників, цього року столицю України відвідають 1 млн 660 тис. 562 іноземні мандрівники. В середньому, за один візит в 2013 році у столиці витрачають близько $1 тис. 686.

Найпопулярнішим містом світу став Бангкок (столиця Таїланду).

«За минулий рік Бангкок здійснив великий ривок. Ця подія важлива не лише тому, що це вперше для Азії. Сходження Бангкока до найвищої позиції рейтингу символізує зростання Світового Півдня, що охоплює більшу частину Африки та Азії, а також Південної Америки», – зауважив доктор Юва Хедрік-Вонг, економічний радник MasterCard і автор звіту.

В Європі, як і раніше, перше місце за кількістю іноземних відвідувачів займає Лондон, випереджаючи Париж, Стамбул, Барселону та Мілан. Темпи росту Стамбула були такими, що він цілком може перегнати Париж в 2016 році. Найбільш швидкозростаючим містом Західної Європи в сфері повітряних перевезень є Берлін, який займає 17 місце.

Глобальний індекс міст MasterCard оцінює міста за кількістю іноземних відвідувачів та обсягами їх витрат під час перебування в цих містах, і дає прогнозовані показники на 2013 рік.