Львівським дорожникам загрожує до п’яти років за “покращений” ремонт доріг

27 Травня 2013, 15:06

Доведено, що службовці філії «Жовківська дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Львівський облавтодор», зловживаючи службовим становищем, внесли в акти виконаних робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного (“Львів-Рава-Руська”) та місцевого значення (“Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква”) завідомо неправдиві відомості, чим завищили вартість їх виконання на 122 тис. грн.

До суду скерований відповідний  обвинувальний акт за  ч. 1 ст. 364 КК ( Зловживання владою або службовим становищем) та  ч. 1 ст. 366 КК (Службове підроблення).

Крім того,  до суду скеровано обвинувальний акт щодо посадовців служби автодоріг у Львівській області за ч. 2 ст. 367 КК (Службова недбалість), яка передбачає як покарання позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

«Останні як відповідальні за контроль правильності визначення вартості робіт по капітальному і поточному ремонтах, а також експлуатаційному утриманню автомобільних доріг місцевого значення (“Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий”) та державного значення (“М-10 Львів- Краковець”), прийняли виконані роботи без перевірки якості та повноти їх виконання», – повідомили в прокуратурі, вказавши, що внаслідок дій посадовців державним інтересам завдано шкоду в розмірі понад 169 тис. грн.

«В обидвох провадженнях підозрювані свою вину визнали повністю, збитки, завдані державному бюджету  відшкодовані», – зазначили в прокуратурі.

Як відомо,  протягом двох останніх років з 11 млрд грн на ремонт і будівництво доріг на тендерах вкрадено 114 млн, згідно з даними Генпрокуратури.

Експерти вважають, що корупційна складова різних видів дорожніх робіт унаслідок завищення цін на матеріали, проведення фіктивних робіт та зниження якості робіт складає від 50% до 70%.

За даними Світового економічного форуму, Україна займає 137 місце у світі з 144 за якістю доріг.