Депутата Сумської міськради засудили на чотири роки за шахрайство

25 Травня 2013, 19:09

«Депутату інкримінувалось отримання хабара у розмірі $30 тис.  повторно від місцевого підприємця за вирішення питання про виділення тому земельної ділянки і шахрайство при отриманні у власність двох земельних ділянок, які були оформлені на нього та його тітку. Крім того, депутат обвинувачувався у підробці документів та їх використанні», – зазначається у повідомленні.

Суд, дослідивши матеріали кримінальної справи, порушеної в серпні 2011 року, відхилив звинувачення у незаконному виділенні голові комісії та його тітці земельних ділянок та підробці документів, а звинувачення в отриманні хабара перекваліфікував на шахрайство, за яке й призначив Братушку 4 роки позбавлення волі.

Крім цього, суд задовольнив позов підприємця і вирішив стягнути з депутата 239,7 тис. грн матеріальної і 1 тис. грн моральної шкоди.

Нагадаємо, у квітні  в Криму Ізобільненського сільського голову та двох депутатів цієї сільради засудили за хабарництво.Сільському голові призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі. Інші члени ОЗУ отримали по 9–11 років ув’язнення. .