У Кличка погрожують блокувати Київраду після 2 червня

22 Травня 2013, 17:03

"Ми будемо протидіяти всіма законними способами будь-яким порушенням", – сказав Ковальчук.

Зокрема, він наголосив, що до припинення повноважень нинішнього складу Київради , УДАР вимагатиме персонального голосування депутатів, аби будь-які рішення ухвалювали чесно та прозоро.

Крім того, депутат не виключив, що опозиція блокуватиме роботу Київради після 2 червня, оскільки будь-яке її засідання буде нелегітимним.

"Я думаю, що так і буде",- сказав він, відповідаючи на запитання чи блокуватиме опозиція Київраду.

Як відомо, 2 червня завершується визначений Конституцією України термін повноважень Київської міської ради та мера столиці.

Громадськість і опозиція вимагають виборів депутатів Київради, називаючи діяльність столичної ради й голови Київської міськдержадміністрації незаконною з 2 червня.

Між тим, секретар Київради Галина Герега заявила, що Київрада працюватиме до рішення Верховної Ради або до роз'яснення ситуації Конституційним судом.

Партія регіонів заявляє, що не голосуватиме за призначення виборів у Києві до оголошення рішення Конституційного Суду з цього питання.

11 квітня Конституційний Суд перейшов до закритої частини розгляду подання 48 народних депутатів від Партії регіонів про вибори в Києві.