У Кличка вважають, що зухвалість Захарченка у Раді свідчить про його політичну заангажованість

22 Травня 2013, 07:25

«Чому так сталося, що 11 тисяч осіб, які охороняли громадський порядок, пропустили БТР? Як так сталося, що працівники міліції бачать, що б’ють жінку, журналіста, і вони не втручаються і нікого не затримують? Хіба це професійні дії?», – зазначив Паламарчук.

Він наголосив, що у правоохоронців були законні підстави затримати порушників, але вони цього не зробили.

«Тому треба дати оцінку діям працівників міліції. Вони допустили правопорушення. Вони бездіяли. І мають за це нести відповідальність. Правоохоронці повинні були припинити неправомірні дії відносно журналістів. Хотілося б почути від міністра внутрішніх справ, оцінку дій кожного працівника. Але міністр взагалі не дав такої оцінки дій своїх підлеглих. Сьогодні в парламенті він зухвало повівся щодо опозиційних депутатів. Звинуватив в усьому опозицію. А в чому винна опозиція – в тому, що вона прийшла на мирний мітинг?», – зазначив УДАРівець.

Паламарчук наголосив, що оскільки міліція не змогла забезпечити громадський порядок на мітингу, то оцінку дій правоохоронців повинна дати прокуратура.

«Ми б хотіли також почути від Генпрокурора правову оцінку дій працівників міліції. Чи діяли вони правомірно, чи – всупереч закону? Адже закон про міліцію передбачає, що кожен працівник міліції, який бачить правопорушення, повинен втрутитися і припинити його, задокументувати і затримати злочинця. Нічого з цього не було зроблено.  Сьогодні головне, щоби було проведене повне всебічне розслідування цієї справи, і була надана оцінка діям усіх злочинців, які порушили закон, які били людей. Винні обов'язково повинні бути притягнуті до відповідальності», – підкреслив нардеп.

Як повідомлялось, 21 травня лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиційні фракції вимагатимуть звіту Генерального прокурора та керівників МВС та СБУ щодо ситуації, яка сталася під час мітингу опозиції 18 травня в Києві, оскільки інформація, яку повідомив у міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, не задовольнила народних депутатів з опозиції.

Нагадаємо, під час звіту у Раді Захарченко запевняв, що затриманий Вадим Титушко дав свідчення, ніби його найняла працювати на акціях в Києві опозиція.

На зауваження опозиціонерів, що бойовики тренуються у спортзалах міліції Захарченко відповів:"Хто, де займається, в якому залі, не має жодного відношення до того, хто їх найняв за гроші".

Крім того міністр проігнорував питання Олега Тягнибока про прослуховування телефонів опозиціонерів.

Також Захарченко заявив, що БРДМ, через яку сталася бійка 18 травня у Києві, їхала у центр міста з опозицією.