Чехія почне видавати українцям багаторазові візи для туризму й відпочинку

20 Травня 2013, 16:24

"Вищезазначені типи віз будуть видаватися не тільки на одноразовий в'їзд, але також на багаторазові в'їзди. Таке рішення прийнято згідно із політикою Чеської Республіки на підтримку індивідуального і організованого туризму і курортної справи, розширення можливостей для особистих контактів між громадянами України та Чеської Республіки відповідно до пріоритетів Східного партнерства Європейського Союзу і як висловлення підтримки євроінтеграційних прагнень України ", – йдеться в повідомленні на сайті чеського посольства.

Шенгенська багаторазова віза з метою туризму і лікування може бути видана за умови, що заявник доведе або обґрунтує намір часто і регулярно подорожувати, або у випадках, коли заявник доведе свою бездоганність і надійність, зокрема тим, що попередні шенгенські візи використовував згідно з правилами. Заявник доводить свою економічну ситуацію в країні походження і намір покинути територію держав-членів до закінчення терміну дії візи.

Заявник на багаторазову візу повинен при подачі заяви довести, що в минулому йому було видано мінімум дві одноразові шенгенські візи або одну багаторазову шенгенську візу на 90 днів з терміном дії хоча б на один рік (будуть надані копії цих віз), які він використовував за призначенням.

"У такому випадку можна припустити, що і наступна багаторазова віза буде використана за призначенням. Термін дії такої візи складе один рік, наступної – два роки", – йдеться у повідомленні.

"Звертаємо увагу і просимо всіх заявників, щоб вони розуміли, що консульський збір за подання заяви на багаторазову візу не підвищується порівняно із заявою на одноразову візу. Розмір консульського збору залишається незмінним як при подачі заяви індивідуально, так і через акредитовану туристичну фірму. Консульський відділ не стягує більш високий або додатковий збір в цьому випадку. Також акредитовані туристичні фірми не мають причини стягувати зі своїх клієнтів більш високу плату за посередництво при подачі заяви на багаторазову візу, ніж при подачі заяви на одноразову візу ", – підкреслюють у посольстві Чехії.

Як відомо, чеські шенгенські візи можна отримати в консульському відділі посольства Чехії в Києві, і в генеральних консульствах у Донецьку та Львові.

Нагадаємо, з 1 липня 2013 року набуває чинності посилена угода з Європейським Союзом про спрощений порядок видачі віз для громадян України.