Комітет Європарламенту 23 травня обговорить політичну ситуацію в Україні

20 Травня 2013, 14:10

«Слухання про останні політичні події та впровадження реформ в Україні за участю представників української опозиції, а також експертів Венеціанської комісії і Гельсінського комітету», – йдеться у програмі порядку денного.

Крім цього, євродепутати на цьому засідання планують обговорити питання про відносини ЄС і Мексики.

Нагадаємо, 15 травня Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

У повідомленні Єврокомісії зазначається, що цим рішенням Комісія здійснила необхідні підготовчі кроки з метою забезпечити технічну готовність до підписання Угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі за 6 місяців. Однак підписання відбудеться лише за умови створення Києвом необхідних політичних передумов.

Представник єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано пояснив, що ухвалений Єврокомісією проект рішення Ради ЄС є винятково технічним і не містить оцінок прогресу України.

Як відомо, 10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки, в яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту, за умови, якщо Україна досягне поступу у трьох галузях: відповідності міжнародним стандартам минулорічних парламентських виборів і подальших дій за їхніми результатами, поступу України в подоланні вибіркового правосуддя і відверненні його на майбутнє і втіленні реформ, які сторони визначили спільно в порядку денному підготовки до асоціації.