Кличко вимагає звіту Захарченка в Раді

20 Травня 2013, 12:48

"Ми вимагаємо встановити особи нападників і тих, хто їх привіз на мітинг. Ми вимагаємо встановити особи міліціонерів, які не зупинили і покривали злочин. Завтра, у вівторок, має бути звіт міністра внутрішніх справ у парламенті", – сказав Кличко.

Політик додав, що  міністр Віталій Захарченко обіцяв, що  міліція не протистоятиме мирним зібранням, однак  не дотримався свого слова. "Натомість міліція була задіяна в зриві мирної акції – зокрема, у перешкоджанні доїзду прихильників опозиції. Гірше того – міліція виявилась замішаною у підготовці провокацій. Тому ви маєте подати у відставку", – наголосив лідер "УДАРУ".

При цьому Кличко сказав, що якщо  Захарченко не напише заяву про звільнення,  то  Верховна Рада повинна звернутися до президента з вимогою відставки міністра.

Лідер партії повідомив, що УДАР  наполягає на терміновому створенні  у Верховній Раді ТСК з розслідування фактів нападу на журналістів 18 травня та інших фактів тиску на представників ЗМІ та перешкоджання журналістській діяльності.

Як відомо, після акції опозиції «Вставай, Україно!» у Києві, на вулиці Великій Житомирській відбулось зіткнення свобдівців та чоловіків спортивної статури. Журналістка   Ольга Сніцарчук та фотограф   Влад  Содель постраждали, знімаючи сутичку. За словами потерпілого, міліція не втручалася в інцидент, хоча журналісти неодноразово просили правоохоронців захистити їх.

Між тим, МВС заявляє, що правоохоронці втрутилися та припинили бійку, яка відбувалась поряд із Софійською площею.

За фактом побиття журналістки "5 каналу" Ольги Сніцарчук відкрито кримінальне провадження за двома статтями ККУ – за ч. 1 ст. 125  – умисне легке тілесне ушкодження, та ст. 171  – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Незалежна медіа-профспілка та Національна спілка журналістів вимагають відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у зв’язку з побиттям журналістики 5 каналу Ольги Сніцарчук під час сутички в Києві