У Львові заборонили вивіски з рекламою алкоголю

20 Травня 2013, 08:59

Ініціатором цієї заборони, як і інших подібних ідей, виступив мер Львова Андрій Садовий. Наприклад, три роки тому він запропонував запровадити у місті обмеження на продаж алкогольних напоїв з 22:00 до 10:00. У результаті, істотно знизився рівень молодіжної злочинності, а також удвічі зменшилася кількість алкогольних отруєнь серед підлітків. У лютому 2013 року Садовий оголосив про старт загальнонаціональної кампанії з метою зупинити індустрію слабоалкогольних напоїв, пише «КоммерсантЪ-Украина».

«Необхідно активно пропагувати шкоду алкогольних і слабоалкогольних напоїв, особливо серед підлітків. Рішення виконкому міськради блокує вплив пропаганди алкоголю на молодь», – заявив Садовий.

Підприємці міста підтримують ідею пропаганди здорового способу життя, але виступають проти заборонних заходів.

«Підприємець на законній підставі отримав торговий бренд і займається бізнесом. Тепер йому необхідно шукати іншу назву для своєї торгової точки. Думаю, слід вивчити документи і прийти до єдиної угоди, інакше бізнесмени пред'являть претензії міськраді…», – наголосив президент Асоціації роботодавців Львівської області Зеновій Бермес. 

Позначки: