Опозиціонер виявив порушень на 6 млн грн при будівництві вертодрому в Каневі

15 Травня 2013, 10:43

«Загалом при будівництві об’єкта було здійснено порушень на 6,2 млн. грн., у тому числі державі було завдано збитків на суму 1,3 млн. грн. Крім того, на суму 4,9 млн. грн. завдано збитків за рахунок здійснення оплати за роботи, які документально не підтверджено», – йдеться у повідомленні.

Бригинець навів приклад, як кілька років тому директора одного із музеїв ледве не відправили за ґрати за неправильно оформлені витрати на музей розміром у кілька тисяч гривень, а один із музеїв ледве не виселили із займаного приміщення тільки тому, що в бюджет не було заплачено кілька тисяч гривень оренди з того ж таки бюджету.

Депутат звернувся до Генпрокуратури з проханням вжити відповідних заходів щодо притягнення до відповідальності винних, які здійснили порушення при будівництві гелікоптерного майданчика та інших об’єктів, що будувалися до «Євро-2012».

Нагадаємо, вертолітний майданчик, розрахований на 10 гвинтокрилів, був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, а у березні минулого року було прийнято рішення про виділення ще 27 мільйонів гривень з бюджету на впорядкування його території та укріплення берегової лінії.

На початку квітня черкаські опозиціонери повідомили, що під час будівництва вертодрому в селі Пекарі Канівського району безслідно зникли 4 мільйони бюджетних коштів.