У Болгарії, де розпочались дострокові вибори, знайшли 350 тис. бюлетенів-фальшивок

12 Травня 2013, 11:03

У суботу співробітники служби безпеки заявили, що ними знайдені 350 тисяч підроблених бюлетенів.

За інформацією спецслужб, фальшивки були віддруковані в друкарні, власником якої є член правоцентристської партії ГЕРБ – "Громадяни за європейський розвиток Болгарії".

Разом з тим фаворитом виборів є консервативна партія Громадяни за європейський розвиток Болгарії (ГЕРБ), очолювана екс-прем'єром країни Бойко Борисовим.

Згідно з результатами соцопитувань, проведених за кілька днів до голосування, ГЕРБ продовжує займати головну позицію за рівнем популярності: на її підтримку висловилися 28,3% респондентів.

За оцінками експертів, незважаючи на очевидне лідерство в соцопитуваннях, ГЕРБ, швидше за все, не заручиться підтримкою більшості голосів виборців, необхідних для формування нового уряду.

Основним конкурентом Борисова є Сергій Станішев і його "Болгарська соціалістична партія", яку, відповідно до результатів опитувань, підтримують 18,7% респондентів.

Націоналістична партія "Атака", яка представляє інтереси турецького етнічної меншини "Рух за права і свободи", можуть розраховувати на голоси 5,2% опитаних.

Разом з тим, за словами деяких аналітиків, число виборців,які не визначилися, а також тих, хто має намір бойкотувати вибори, неухильно зростає.

Як повідомлялось, парламент країни 20 лютого  прийняв відставку прем'єр-міністра республіки Бойко Борисова і уряду.

Напередодні болгарський прем'єр у середу заявив про те, що прийняв рішення піти зі своєї посади разом з усім кабінетом у зв'язку з масовими протестами проти високих цін на послуги ЖКГ, що охопили всю країну.