Янукович згадав про «святий обов’язок берегти пам’ять про полеглих» і дбати про живих

8 Травня 2013, 10:24

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять усіх загиблих під час Другої світової війни. Україні, яка стала одним із вирішальних театрів бойових дій у 1941-1944 роках, випала особливо тяжка доля. Наш народ заплатив за свою свободу мільйонами життів», – йдеться у зверненні.

За словами Януковича, «із тієї трагедії ми вийшли з глибоким усвідомленням того, що глобальні проблеми людства потрібно розв'язувати лише мирним шляхом».

«Підтримуючи рішення Організації Об'єднаних Націй щодо забезпечення стабільності у світі, наша держава й надалі братиме активну участь у запобіганні міжнародним військовим конфліктам», – сказано у зверненні.

Як повідомлялось, нещодавно уряд хвалився про підвищення пенсій ветеранам війни. Зокрема, з 1 травня 2013 року інваліди війни II і III групи з числа учасників бойових дій та учасники бойових дій у період Другої світової війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років і більше, отримуватимуть щомісячну пенсію 2 тисяч 548 гривень.

Учасникам бойових дій та інвалідам війни II і III груп, яким 85 років виповниться після 1 травня 2013 року, розмір підвищення пенсії буде збільшено при досягненні вказаного віку.

Нагадаємо, раніше Янукович погрожував карати чиновників за байдужість до ветеранів. 

Читайте також: Живі і мертві: про реальні та міфологічні воєнні втрати СРСР