Правозахисники: в результаті авіаудару Ізраїлю по Сирії загинуло більше 40 військових

6 Травня 2013, 17:55

За даними голови правозахисної організації Рамі Абдельрахмана, зазвичай на території цих об'єктів перебували 150 осіб. Скільки саме військових були присутні на своєму посту в момент атаки, невідомо.

«Згідно з новими даними, щонайменше 42 військовослужбовця убиті, й доля близько сотні невідома після ізраїльського авіа удару», – наводить агентство слова Абдельрахмана.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що в суботу і в ніч на неділю Ізраїль наніс декілька авіаударів по сирійській території. За інформацією агентства Reuters, удари були спрямовані на знищення партії зброї, що призначалася ліванському угрупуванню "Хезболлах".

У свою чергу, сирійське агентство САНА повідомило, що ізраїльській ракетній атаці піддався науковий центр під Дамаском.

Ізраїль раніше неодноразово заявляв, що перешкоджатиме поставкам сирійської зброї бойовикам. У січні ізраїльтяни атакували військовий дослідницький центр у провінції Дамаск, а за іншими повідомленнями – колону з боєприпасами, щоб не допустити потрапляння зброї до рук бойовиків. Іран, у свою чергу, спростував повідомлення ЗМІ й назвав їх «пропагандою та психологічною війною».

Позначки: