У Севастополі охорона Януковича не пускала частину віруючих у собор

5 Травня 2013, 13:25

Інцидент стався після того, як віруючі, присутні на службі, ближче до півночі вийшли з собору на хресний хід навколо храму. Саме в цей момент в Херсонес і прибув Янукович у супроводі урядовців і приблизно двох десятків охоронців, відділяли президента від простих людей.

 

Після завершення хресного ходу до собору змогли повернутися не всі – біля дверях з'явилася охорона, яка, закривши прохід, пояснювала, що на службі вже занадто багато людей, і потрібно почекати.

Це тривало близько 40 хвилин – до тих пір, поки пасхальну службу не залишив Янукович. За ним з храму тут же потягнулося кілька десятків охоронців, а незабаром і чиновники – міністри з губернаторами.

Святкову службу провів митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

Як повідомлялося, у Севастополі активно займалися благоустроєм прилеглої території до заповідника Херсонес Таврійський, куди на пасхальне богослужіння у Володимирському соборі побував президент Віктор Янукович. Зокрема, у місті поновили розмітку на дорогах, що ведуть до Херсонесу, прибрали смітники вздовж них, а пожежні машини МНС були задіяні для миття площі перед в'їздом до заповідник.