У Греції страйкарі паралізували транспортний рух

1 Травня 2013, 16:58

"24-годинний страйк офіційно почався опівночі з вівторка на середу 1 травня. У Греції 1 травня цього року –  робочий день, вихідний перенесли на наступний вівторок після православного Великодня", –  йдеться у повідомленні.

Організатори протесту –  дві найбільші профспілки Греції – вимагають припинити скорочення витрат і підвищення податків.

 За словами представників профспілок, заходи економії призвели до рекордного рівня безробіття в Греції – 27%. Серед молоді цей показник сягає майже 60%. Влада Греції наполягає на тому, що заходи жорсткої економії дуже потрібні, щоб економіка країни змогла вийти з глибокої фінансової кризи, і зупинився економічний спад, що триває шість років.

Цього тижня кредитори санкціонували виділення Греції кредиту на 3 млрд євро. 13 травня має бути схвалено ще один транш на 6 млрд доларів.

Проте цього року число протестів і страйків у Греції знизилося, масове невдоволення в суспільстві йде на спад.

Проте профспілки планують провести по всій країні демонстрації, і поліцію Греції приведено в стан підвищеної готовності на випадок, якщо протести будуть супроводжуватися насильством.

Як повідомлялось, парламент Греції схвалив закон, який дозволяє уряду звільнити 15 тис. осіб в державних структурах до кінця 2014 року. Ця реформа була однією з умов отримання Грецією чергового траншу міжнародної фінансової допомоги у розмірі $2 млрд.

Як повідомлялось, у лютому десятки тисяч греків взяли участь у першому в цьому році загальному страйку. 

Позначки: