Бойко пояснив, що влада домовляється про статус спостерігача у Митному союзі за трьома напрямками

29 Квітня 2013, 09:00

"Ми повинні розібратися, що це таке, подивитися досвід, який уже мають країни, які увійшли до Митного союзу. Для нас принципово важливо, як мінімум, не впустити рівень товарообігу нашої країни з цими країнами, який складає на сьогодні понад 60 мільярдів доларів" , – сказав Бойко.

Він додав, що на сьогоднішній день Україна веде переговори про надання статусу спостерігача з кожним членом спілки окремо.

Як повіомлялось, 23 квітня прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна домовилася з Митним союзом про статус спостерігача в цій організації. 

Але згодом в російському уряді спростували заяву Азарова, пояснивши, що остаточне рішення про надання Україні статусу спостерігача в Євразійської економічної комісії (ЄЕК), яка є наднаціональним регулюючим органом Митного союзу, ще не прийнято.

Влада розраховує, що заявку на участь у союзі в статусі спостерігача приймуть 29 травня на засіданні глав держав МС.

Нагадаємо, у березні прем'єр-міністр РФ Дмітрій Мєдвєдєв заявив, що Україна в статусі спостерігача у Митному союзі не матиме жодних привілеїв і не зможе впливати на прийняття рішень, поки повністю не приєднається до об'єднання.

Читайте також: Міфічні принади Митного Союзу. Жоден з членів МС не отримав відчутного економічного зиску