Лідери компартій України, Росії та Білорусі прагнуть відтворення єдиного міждержавного простору

26 Квітня 2013, 07:53

«Перед нами стоїть головне завдання – зробити все, щоби зберегти єдність і братерство наших народів, в тому числі відтворити їх єдність у формі міждержавного союзу», – заявив Зюганов, пише «КоммерсантЪ-Украина».

Він повідомив, що учасники прес-конференції прийняли рішення про формування єдиного інформаційного простору між комуністами країн СНД.

У свою чергу Карпенко зазначив, що підставою для створення нового міждержавного союзу може стати тісна економічна співпраця.

«Ми повинні працювати над тим, щоби наші економіки доповнювали одна одну. Приклад зближення наших країн – підписання союзного договору між Білоруссю і Росією», – наголосив він.

Своїх колег підтримав Симоненко.

Він повідомив, що українські комуністи ініціюють проведення всеукраїнського референдуму з питання входження України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

«Ми переконані, що цей референдум необхідно провести, і зробити це потрібно до саміту, на якому Україна збирається підписати угоду про асоціацію з ЄС», – підкреслив лідер Компартії України.

Як повідомлялося, під час прес-конференції у Києві громадські активістки жбурнули у Симоненка і Зюганова пакети з червоною фарбою.