Богатирьова: Затримка у фінансуванні “Охматдиту” не впливає на лікування дітей

25 Квітня 2013, 13:30

"Ніхто не говорив, що в квітні цей корпус буде введено в експлуатацію. Та затримка, яка була, буде ліквідована. Це будівельникам потрібна зарплата, щоб вони будували", – заявила глава МОЗ.

У той же час вона підкреслила, що про зупинку лікувального процесу не йдеться.

"Дітям є де лікуватися", – запевнила міністр і зазначила, що програми, яких потребують онкохворі діти профінансовані на 100%.

Богатирьова нагадала, що президент Віктор Янукович доручив уряду вирішити питання з фінансуванням будівництва нового корпусу "Охматдиту", а прем'єр Микола Азаров взяв це питання на контроль.

"Гроші для будівельників підуть, роботи будуть прискорені для введення корпусу вчасно в дію", – впевнена міністр.

За її словами, 1 млрд гривень, необхідний для завершення будівництва корпусу медустанови, який планується ввести в експлуатацію до середини 2014 року, буде виділено.

Як повідомлялось, вчора стало відомо, що будівництво нового корпусу на території лікарні "Охматдит" під загрозою зриву через відсутність фінансування.

Проте Янукович наказав Азарову знайти гроші на будівництво нового корпусу Охматдиту.

Наприкінці березня Кабмін розпорядився збільшити на 300 млн. гривень фінансування будівництва Охматдиту та реконструкцію Національного інституту раку за рахунок перерозподілу видатків.

Нагадаємо, у травні 2012 року Кабмін передав 200 млн грн бюджетних коштів, передбачених на будівництво лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" (Київ), Нацагентству з питань підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів ("Укрєвроінфрапроект"). Віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков це заперечував.