Експерт: опозиція виграє, якщо КС поверне питання київських виборів до Ради

25 Квітня 2013, 09:06

Він зазначив, що питання виборів у Києві є принциповим, відтак Конституційний суд не має повертати це питання на розгляд до Верховної Ради.

"Якщо Конституційний суд поверне питання київських виборів до Верховної Ради, то це буде на руку опозиції, оскільки питання про долю виборів у Києві потрібно вирішувати у парламенті", – зазначив Фесенко. 

Він також додав, що для вирішення цієї проблеми необхідне "нестандартне політико-правове рішення".

"Потрібно гнучке, нестандартне політико-правове рішення. І вже є витоки інформації, припущення, що рішення буде таке: Конституційний суд скаже, що мають відбутися позачергові вибори мера, а вибори до Київради визнають черговими і буде рекомендація провести їх разом з іншими черговими виборами, які мають відбутися у 2015 році", – сказав експерт.

"І після цього Верховна Рада має врегулювати питання про проведення позачергових виборів мера Києва відповідною постановою", – наголосив Фесенко.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 квітня відмовилась призначити позачергові вибори Київського міського голови та депутатів Київської міської ради. За відповідний проект постанови, автором якого є депутат від «Батьківщини» Володимир Яворівський, проголосували 200 депутатів з 226 необхідних.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція вноситиме нові постанови про призначення виборів у Києві, допоки парламент їх не призначить. Народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський 17 квітня зареєстрував у Верховній Раді два проекти постанови про призначення виборів у Києві

Партія регіонів заявляє, що не голосуватиме за призначення виборів у Києві до оголошення рішення Конституційного Суду з цього питання. 11 квітня Конституційний Суд перейшов до закритої частини розгляду подання 48 народних депутатів від Партії регіонів про вибори в Києві.