Німецька авіакомпанія скасувала майже всі рейси через страйк працівників

22 Квітня 2013, 10:45

За інформацією онлайн-табло міжнародного аеропорту "Бориспіль", сьогодні скасовані  п'ять рейсів з Києва у Мюнхен, Дюссельдорф і Франкфурт, а також чотири рейси з Мюнхена, Дюссельдорфа й Франкфурта до Києва.

Tехнічний та обслуговуючий персоналу Lufthansa розпочав страйк у ніч порти  понеділка. Вони вимагають 5% підвищення зарплат для екіпажу літаків та гарантій збереження робочих місць.

Як пояснили у профспілці працівників сфери послуг Verdi, що  організовує страйк, причина протестів у тому, що керівництво Lufthansa під час третього раунду переговорів про тарифи не зробила пропозицій, гідних обговорення. Перемовини про нові тарифи тривають від кінця лютого.

За даними профспілки, авіакомпанія хоче підвищити зарплатню працівникам протягом наступних дванадцяти місяців на 0,4-0,6%. У Lufthansa натомість заявляють, що авіакомпанія запропонувала підвищити зарплати працівникам у два етапи. Ідеться про 1,7% для персоналу авіакомпанії, 2,1% для дочірньої Lufthansa Cargo та ІТ-служби, а також 2,3% до зарплат працівників Lufthansa Technik.

Усе це – в той час, коли Lufthansa планує заощаджувати і скорочувати робочі місця. Зокрема адміністрація концерну у відділеннях по всьому світу має  скоротитися на 3500 робочих місць. Таким чином компанія хоче зекономити 1,5 мільярда євро.

Один із речників компанії заявив, що запланований на понеділок страйк завдасть підприємству збитків у кілька десятків мільйонів євро. Пасажирам пропонували заздалегідь перевіряти в інтернеті статуси своїх рейсів. Квитки на понеділкові рейси можна перебронювати безкоштовно. Тим, хто подорожує Німеччиною, пропонували пересідати на потяги.

Наступний раунд переговорів між "Люфтганзою" та Verdi запланований на 29-30 квітня. У компанії перевіряють нині, як правові заходи можна вжити проти профспілки.

Нагадаємо, у вересні авіакомпанія Lufthansa скасувала дві треті своїх рейсів.