Президент Європарламенту: Європа і Україна – потрібні одна одній

20 Квітня 2013, 15:04

«Ми погоджуємося, що Україна повинна залишитися якомога ближче до ЄС. Україна потрібна Європі, а Європа – Україні»,- заявив Шульц.

Він звернув увагу на те, що понад 60% молодих українців підтримують інтеграцію з ЄС. «Це те, що додає нам оптимізму і зобов’язує на майбутнє», – наголосив президент Європарламенту.

Президент Польщі Броніслав Коморовський звернув увагу, що продовження спостережної місії Кваснєвського-Кокса в Україні є також й особистою заслугою Шульца. Він також висловив задоволення з приводу того, що Європарламент і країни ЄС добре сприйняли звільнення екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

«Сподіваюся, що черговим добрим кроком буде можливість приїзду Луценка на лікування до Польщі»,- підкреслив Коморовський.

Президент Європарламенту перебував у Польщі з нагоди відзначення 70-ї річниці повстання євреїв у Варшавському гетто.

Як повідомляв Тиждень.ua, за словами президента Європарламенту Мартіна Шульца, Європарламент вирішив не лише продовжити до осені роботу місії Кокса-Кваснєвського, але й, можливо, започаткувати додаткову: за участю німецького депутата Ельмара Брока та польського парламентарія Павла Коваля.

Як відомо, 18 квітня Європарламент продовжив мандат місія Пета Кокса і Александра Кваснєвського до вересня.